Even voorstellen/ Ken Uw Raadslid

De locatie
De Doesburgermolen is één van de meest opvallende culturele objecten in onze gemeente. Het is jammer genoeg niet duidelijk hoe oud deze standerdmolen, die dient als korenmolen, precies is. Men gaat uit van de periode 1620-1630. Een voorganger van deze molen kan hier gestaan hebben vanaf 1471.

De Doesburgermolen is één van de oudste windmolens van Nederland. Niet alleen staat de molen symbool voor onze Nederlandse cultuur, de molen is ook belangrijk voor onze ontwikkeling geweest. Dit is niet louter op basis van uiterlijkheden. De molen wijst op onze Nederlandse inventiviteit en handelsgeest. De molen is een multifunctionele uitvinding. Eerst om graan te malen, wat vervolgens uiteindelijk leidde tot een poldermolen (om onze waterhuishouding te regelen) en later tot de zaagmolen, zodat we op grote schaal hout konden zagen. Hierdoor kon men allerlei schepen op grote schaal gaan bouwen hetgeen tot onze gouden eeuw leidde. In mijn ogen geen beter voorbeeld van de kenniseconomie in vroegere tijden.

Deze molen had tevens een prominente plek op ons verkiezingsmateriaal van 2010 en 2014 en is daardoor voor ons tevens het symbool en kenmerk van onze partij.

Mijn ambities voor Ede
Je ziet Nederland veranderen in allerlei opzichten. Ik vond het dan ook erg opmerkelijk dat de grootste politieke uitdaging voor de komende eeuw de afgelopen jaren niet in onze Edese raad vertegenwoordigd was. Een lokale partij gestoeld op Fortuynistische leest, die de nieuwe uitdagingen met open vizier en zonder landelijke belangen onafhankelijk tegemoet kan treden. Het blijven thuisvoelen in Nederland en het bewerkstelligen van saamhorigheid. Niet verdwijnen in een waas van multiculturaliteit waar straks niemand zich echt thuis voelt.

Onze politiek schetst ons door hart voor onze culturele en Nederlandse identiteit, een leidend uitgangspunt voor ons Nederland. Dat wil niet zeggen dat migranten niet welkom zijn. Burgerbelangen voert een politiek op basis van gelijkwaardigheid en is tegen elke vorm van discriminatie, dus ook tegen de zogenaamde positieve variant. Het is belangrijk mensen niet te betuttelen en daadwerkelijk de mensen te integreren. Overigens moet men daar ook niet altijd te zwaarmoedig over doen, er is ook een positieve kant want veel nieuwkomers doen het ook erg goed. De berichten in kranten zijn eenzijdig en zelden positief, maar tegelijkertijd ook alarmerend. Het is in ieders belang dat we een prettige samenleving hebben en het is een noodzaak dat we de bestaande problemen serieus nemen.
Ik ben blij om als fractievoorzitter in de gemeenteraad het geluid te kunnen voeren van de rechtsprogressieve stroming. Rechts als het gaat om het behoud van onze cultuur en identiteit. Progressief als het gaat om gelijke rechten en emancipatie van (allochtone) vrouwen en homo-acceptatie. Het blijven thuisvoelen is een noodzaak. Het belang van het hebben van onze eigen identiteit en deze uit politieke correctheid steevast negeren heeft de laatste jaren tot veel problemen geleid. Onszelf zien als een ‘ruimdenkende’ wereldburger zal uiteindelijk zijn tol eisen. Gevoelens van vervreemding bij autochtone Nederlanders moeten voorkomen worden. Deze leiden namelijk tot een onnodige tweedeling en dragen bij aan onverdraagzaamheid. Dit moeten we koste wat het kost zien te voorkomen.

Iets over mijzelf
Ik ben geboren en getogen in Ede. Opgegroeid in de wijk Veldhuizen en sinds 2007 woonachtig in Bennekom. Mijn interesses lopen uiteen van geschiedenis, heavy metal, antiek, zwart wit films tot aan het schrijven van fictie. Ik woon samen en ben vader van twee dochters, Deanna (haar naam betekent ‘van de vallei’) en Liviya.

Politiek heeft van jongs af aan mijn interesse. Geboeid keek ik naar de vele debatten en als een zwevende kiezer stemde ik zowel links als rechts. Het was Pim Fortuyn die in 2002 mijn richting in het politieke spectrum aangaf. Deze man liet zien dat de huidige partijen tal van zaken hadden laten liggen en had een verfrissende politieke stijl die veel indruk op mij maakte.


Uitgebreid radio interview Ede FM

Een uitvoerig Radio interview op EdeFM inclusief enkele van mijn favoriete muzieknummers. Dit geeft een goed beeld van mijn politieke verrichtingen en van mijn persoontje zelf. 😉 De radio uitzending was voor de verkiezingen van 2018 en is een vast onderdeel van de verkiezingen. De platenlijstrekker vanaf 2006 al op de radio. Koppel de favoriete muziek aan het uitlichten en toelichten van je verkiezingsprogramma. De mens achter de politicus, dit soort programma's zijn leuk om te doen en informatief. Actueel? Onze politieke standpunten zijn vanaf 2010 hetzelfde en duidelijk.